Conjunt del carrer Sant Llorenç
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carrer Sant Llorenç
  Emplaçament
  Carrer situat al centre de la vila, paral·lel a Joan Maragall i a la carretera Laureà Miró

  Coordenades:

  41.38084
  2.04882
  420466
  4581472
  Número de fitxa
  08211 - 234
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Regular
  El carrer, malgrat contenir un cert nombre d'elements arquitectònics catalogats, ha estat molt modificat, tant en conjunt com en els seus edificis i no conserva l'essència dels carrers antics de Sant Feliu, com sí passa amb els carrers de Joan Maragall o de Pere Àlvarez.
  Protecció
  Legal
  BCIL (19/10/88)
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  36125
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat - 0216901DF2801E
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Carrer situat al centre de la vila que té avui dia un trànsit considerable. Transcorre paral·lel al carrer Joan Maragall i a la carretera Laureà Miró. Arrenca del carrer Jacint Verdaguer per empalmar amb el carrer Torras i Bages. Aquesta posició estratègica des del punt de vista de les connexions viàries converteix aquest carrer en una artèria important de la ciutat, aspecte que està a la base del seu deteriorament en quant al patrimoni i la fisonomia del carrer. Està format per edificis d'una certa homogeneïtat pel que fa a l'alçada, els materials i la tipologia, malgrat que en la seva major part han estat molt modificats o, fins i tot, enderrocats per a la construcció de petits blocs de pisos.. Destaca l'edifici situat en els números 25-27, anomenat "Latoneria J. Ribas i Cañameras" (fitxa 64).

  - SANS I FÀBREGAS, Llorenç; GRAS, Mercè. Els carrers de Sant Feliu. Sant Feliu de Llobregat: Patronat Municipal de Cultura de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, 1989. 95 p.