Conjunt del carrer Major, 138-146
Vallirana

Carrer Major, 138-146
    Delimitades entre el carrer del Bruc i el torrent de les Llimes

Adriana Geladó Prat

Conjunt arquitectònic format per quatre finques independents amb jardí (números 138, 140-142, 146) que comparteixen les mateixes característiques tipològiques i estructurals. Es tracta d'edificis aïllats de planta rectangular, que presenten cobertes de teula àrab de quatre vessants i estan distribuïts en planta baixa i pis. En general presenten obertures rectangulars amb els emmarcaments arrebossats. Compten amb porxos davanters oberts a l'exterior mitjanaçant arcs de mig punt o rebaixats. El número 138 està reformat i els números 140 i 142 estan adossats. En general, les construccions presenten els paraments arrebossats i pintats, i estan delimitats amb tanques bastides amb maons respecte el carrer.

Les construccions es corresponen amb cases d'estiueig bastides entre les dècades dels anys 40 i 50 del segle XX.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 58.