Conjunt de cases del carrer Sant Francesc
Capellades

Carrer Sant Francesc, 58 , 60, 62, 64, 66 i 68
    Eix viari nord-sud del costat de llevant
    del casc antic

Juan Garcia Targa

Conjunt d'edificis entre mitgeres de planta baixa dues plantes pis i sota coberta. La coberta es de teula corba a dues vessants, amb el carener paral·lel a la façana acabades amb ràfec de diferent tipologia. Les façanes estan composades segons dos eixos, amb obertures de proporció vertical i, algunes, horitzontal. Algunes obertures de la planta baixa han estat modificades per facilitar l'accés de vehicles i nous usos.

Cal assenyalar la casa núm. 66, amb una contundent imbricació de maó i teula, i amb una fornícula a nivell de la planta primera, entre les dos eixos d'obertures. Els balcons de la planta primera d'aquesta casa estan protegits per baranes de ferro de brèndoles verticals i dibuixos geomètrics a la part baixa. A la planta baixa hi ha una àmplia portalada d'entrada de carreus de pedra amb arc rebaixat. Els paraments de les façanes de les cases són revestits d'arrebossat i estucats amb diversos colors.

Construccions efectuades entre la segona meitat del segle XVIII i el segle XIX. Edificis representatius de l'arquitectura popular, alguns amb la tipologia de façana composada amb un sol eix desplaçat a la mitgera, integrats en el seu entorn immediat.

Aquest conjunt de cases es situava en el llindar a la zona edificada a mitjans del segle XIX, com apunta el plànol realitzat el 1851 per Rómulo Zaragoza. El número 58, era propietat el 1906 de Casimir Mora Estalella.. Durant el segle XX l'immoble va tenir diversos propietaris.

El número 60, era propietat el 1906 de Leandre Creixell. El 1924 fou adquirida per Brigida Fernández P. Agustí Pons Ferrer. El número 62, el 1906 era propietat de Rossend Vergés. Durant el segle XX l'immoble va tenir diversos propietaris.

El número 64, el 1906 era propietat de Francesc Mora Estalella, Durant el segle XX l'immoble va tenir diversos propietaris.

El número 66, era de Paula Soteras Puig. Durant el segle XX l'immoble va tenir diversos propietari.

El número 68, segons el padró de 1894, hi vivien Jaume Parellada Soteras i la seva família. Durant el segle XX l'immoble va tenir diversos propietari.

GUTIÉRREZ I POCH, Miquel. En premsa. "El segle XIX: declivi econòmic i tensions polítiques", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

MUSET PONS, Assumpta. En premsa. "Capellades (època moderna) (segles XVI-XVIII): de la marginalitat al desenvolupament", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU DEL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES