Conjunt de cases del carrer Sant Francesc
Capellades

Eix viari nord-sud del costat de llevant
    del casc antic

BCIL, PGOU 1986
    Juan Garcia Targa

Conjunt de cases entre mitgeres de planta baixa i dues o tres plantes pis, i golfes, algunes amb arcades. Presenten cobertes de teula corba a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana, acabades amb tipologies diverses de ràfec. Les façanes estan composades segons un o dos eixos amb obertures de proporció vertical. Els balcons estan protegits amb baranes de ferro de brèndoles verticals. Cal assenyalar les obertures d'arc de mig punt de la darrera planta dels núm. 17, 19 i 23.

Algunes obertures de planta baixa han estat modificades per facilitar l'accés de vehicles i nous usos. Els paraments de les façanes estan revestits d'arrebossat i estucat amb diversitat de colors. A les cases núm. 3 i 5 destaquen els portals de carreus de pedra amb arc de mig punt. S'ha de destacar la casa núm. 7 de llenguatge noucentista i les núm. 10-14 amb interessants façanes al carrer de St. Francesc i a la Pl. Sant Miquel.

Conjunt d'edificis representatius de l'arquitectura popular, integrats en l'arquitectura de l'entorn.1 3, 5, 7, 9, 11, 13,15, 17, 19, 21, 23, Conjunt format pels números: 25, 27, 29, 31, 33; 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16. Darrer quart s. XVIII - inici s. XIX. Ës el tram entr el C. Divina Pastora i el C. Call)

Aquest conjunt urbà fou construït en la seva major part, i especialment en el segon tram de carrer, al darrer quart del segle XVIII. Aquesta datació ve avalada per les dates de les dovelles de bona part de les seves edificacions.

ARXIU HISTÒRIC COMARCAL DE L'ANOIA

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES