Conjunt de cases del carrer del Portal
Capellades

Carrer Portal, 6, 8,10, 12, 16 i 18
    Carrer a migdia del casc antic que uneix l'avinguda Maties Guasch amb la plaça Àngel Guimerà,

Juan Garcia Targa

Conjunt de cases unifamiliars entre mitgeres de planta baixa i un pis o dos pisos. Tenen la coberta de teula corba a dues vessants, acabades amb ràfec, canal i baixant fins a nivell del forjat de planta baixa. Les obertures són de proporció vertical i, algunes, horitzontals. Els paraments de façana són arrebossats i pintats de diversos colors, i recolzen en sòcol arrebossat.

Construcció possible a inicis del segle XIX.

L'actual número 10, el 8 segons el registre fiscal de 1906, fou comprada el 1928 per Antònia Clanxet Almuni i actualment és d'una empresa.

El número 12, numerat com 10 el 1906, fou comprat el 1924 per Anna Vergés Estev.

El número 16, des de finals del segle XIX era de la família Olivé.

El número 18, el 1906 número 16, era propietat de Josep Ferrer Llopart.

GUTIÉRREZ I POCH, Miquel. En premsa. "El segle XIX: declivi econòmic i tensions polítiques", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

MUSET PONS, Assumpta. En premsa. "Capellades (època moderna) (segles XVI-XVIII): de la marginalitat al desenvolupament", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU DEL MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES