Font de Santa Dorotea
Capellades

Espai ampli de connexió de tres carrers amb plaça

Arquitecte: Joan Basegoda i Joaqum Delaire Prunés, pintor
    Ajuntament de Capellades. C/ Ramon Godó, 9. 08786 CAPELLADES
    Juan Garcia Targa

Font en una àmplia fornícula d'arc de mig punt, emmarcada amb lloses de pedra aplacada i incorporada en la façana del carrer Sant Ramon. Al fons de la fornícula hi ha aplacat un plafó ceràmic amb la imatge de la santa amb els seus atributs i la grafia "Santa Dorotea". De sota el plafó surt l'aixeta i la pica de pedra que abasta l'amplada de la fornícula.

Final de la dècada dels 60

Va ser construïda entre finals de la dècada de 1960 i inicis de la del 1970 sota l'impuls del llavors alcalde Vicenç Ros i de l'arquitecte municipal Joan Bassegoda i el pintor Joaquim Datsira Prunés (1925-1972) fundador, el 1950, del grup d'art Postectura, del qual en formava part, entre d'altres, Josep M. Subirachs.

BASSEGODA, Joan. 2005. "El santuari de Montserrat a Clariana", I Trobada d'Estudiosos del Foix, Diputació de Barcelona, pp. 177- 183.

TÉRMENS I GRAELLS, Miquel. En premsa. "El segle XX: compromís, violència i redreçament econòmic", Història de Capellades. Coordinada per M. Gutiérrez (títol provisional).

VIDAL, Mercè. 2008. "L'art a les Llars Anna Gironella de Mundet, un salt vers la modernitat en ple període franquista" a Gemma Tribó (coord.), El Campus Mundet. Un món per descobrir, Universitat de Barcelona, pp. 132-160.

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES