Conjunt de Cases d'Antoni Solà
Vallbona d'Anoia

Camí de Ca n'Antoni Solà. Nucli urbà
    Des de l'Avinguda del Querol gira al carrer Major i seguir fins el segon trencant a la dreta.

Estan abandonades i amb parets malmeses
    Núria Cabañas

El conjunt d'Antoni Solà correspon un grup de quatre cases adossades, pràcticament idèntiques, ubicades al pas l'antic camí ral. Totes elles consten de planta baixa i primer pis amb la coberta a dues aigües amb carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Totes les façanes tenen un portal allindanat i una petita finestra a l'alçada del primer pis excepte la número 7 que en té dues. La façana est de la finca número 7 s'hi obren tres finestres i un portal allindanat a la planta baixa i dues finestres al primer pis. A nivell de soterrani s'obren dues portes més, una de les quals dona accés al celler. Adossat a part d'aquesta façana hi ha un cos de planta rectangular que correspondria a la quadre.
    Les façanes estan construïdes amb pedra i argamassa i revestides amb morter de calç tret dels portals que tenen els brancals i les llindes de pedra de turo.

La fitxa s'ha omplert amb dades estretes de la fitxa 01.CA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Vallbona d'Anoia, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Les cases d'Antoni Solà estan estretament lligades al camí Ral. Els Solà era Antoni Gralla. Aquesta branca de la família Gralla tenia dedicació preferent als transports. Durant el primer quart del segle XIX apareix a la documentació com a traginer. Aquesta activitat la van mantenir diversos membres de la família durant tot el segle XIX. L'any 1918 constaven les cases com a propietat a nom de Josep Ferrer i Llopart. L'any 1940 la propietat estava a nom d'Antoni Ferrer Romaní. A partir de la segona meitat del segle XX les cases foren adquirides per la família Herp, propietaris de Cal Pitxaró.