Congesta del Sot de la Teula I o Poua de la Casa Partida
Fogars de Montclús

La congesta està situada en el turonet del darrera de la Casa Partida.

XVII-XIX
    reomplerta de sediments
    Santa Fe del Montseny
    Virgínia Cepero González

La congesta del Sot de la Teula, situada en el turonet del darrera de la Casa Partida, a 1.135 m d'altitud i orientada al nord-oest.
    És de planta ovoïdal i s'adapta al desnivell del terreny. A la banda nord, es troba reforçada per un talús, fet amb la terra compactada procedent de l'excavació del seu interior. Les seves mides són 13 m de diàmetre i uns 2 m de fondària.

Inventari Patrimoni Construït del Montseny: 08081186.
    Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny (Fogars de Montclús) número 233.
    A l'inventari de López Cortijo (vegeu bibliografia) és el número 75.

- DANTÍ, J.; CANTARELL, C.; CORNELLAS, P. (2007) Pous de glaç al Vallès Oriental. Granollers: Consell Comarcal del Vallès Oriental.
    - LÓPEZ CORTIJO, J. (1992) "Els pous de neu i de glaç del Montseny: Inventari per a una preservació". Monografies del Montseny, 7. Viladrau: Amics del Montseny.
    - MUSEU ETNOLÒGIC DEL MONTSENY (1998) Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny.
    - OTPAT- Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial (2008) Inventari del patrimoni construït. Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona. Àrea d'Espais Naturals i Diputació de Girona.