Comallonga / Comallarga
Castellví de la Marca

a uns 70m a l'oest de cal Jaume de Comallonga.
    a 150 m de la carretera BV-2128, entre el km 5 i 6. S'ha de seguir el camí que hi ha en aquest punt

X-XII
    Dolent
    Caldria vigilar les remocions de terra que s'hi puguin fer, ja sigui de reformes als camps o al mateix camí.
    INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUEOLÒGIC.
    Tríade scp

Aflorament calcari que ha estat aprofitat per excavar una rasa de regadiu. El jaciment està totalment destruït i força erosionat, tan sols s'observen alguns possibles fragments de les lloses de coberta. Es tracta d'unes troballes descobertes els anys 40-50, un grup d'entre 6-8 sepultures excavades a la roca, cobertes amb lloses i de forma trapezoidal-ovalada sense encaix al cap. Estaven orientades al N i no presentaven cap aixovar. Actualment encara es pot veure la rasa molt tapada per brolla.

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, les Cases Noves de la Riera 419-3-8 (275-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995

Hom podria relacionar aquesta necròpolis amb el conjunt de Can Morgades del Grau.

LLORAC SANTÍS, Salvador. Les tombes antropomorfes penedesenques. Gran Penedès, n13, any 4, febrer 1989, p.4-5 (Institut d'Estudis Penedesencs).