Collet de l’Ós
Matadepera

Collet de l’Ós, entre el Turó de l’Ós i el Turó de Sant Joan.
    Extrem sud de la Serralada de les Pedritxes

Regular
    Es desconeix el seu estat de conservació perquè mai s'ha fet cap intervenció arqueològica. Tot i que les úniques possibles restes són marges de pedra seca
    7068601DG1076N0001US
    Jordi Montlló Bolart

El Collet de l’Ós està situat a l’extrem sud de la Serralada de les Pedritxes. S’hi accedeix a partir d’un corriol que s’inicia per darrera de l’antic Comú, a tocar de l’església vella de Sant Joan. Aquest camí fa de partió entre els termes municipals de Matadepera i Terrassa.

En el Catàleg municipal es protegeixen petits murets de pedra seca que es poden trobar escampats, per dins del bosc. No presenten continuïtat lineal ni s’ha observat cap construcció destacada, com en el cas del vessant sud del Turó dels Rossos. Es tracta de petits trams que en alguns casos poden contenir un parell de rengles de pedra, probablement resultat de la retirada d’aquestes, per poder conrear. Les poques feixes visibles podrien estar relacionades amb el conreu i explotació de la vinya o de cereals.

La seva protecció sota la normativa específica d'elements arqueològics no sembla la més idonia per a aquest tipus d'elements.

FONT, Xavier (1997). Inventari del Patrimoni Cultural de Matadepera. Ajuntament de Matadepera.