Col·legi Cassà
Arenys de Mar

Carrer de Sant Pere, núm. 43

Eclecticisme
    Jordi Montlló Bolart

Gran edifici construït amb finalitats educatives, de planta rectangular, situat al carrer de Sant Pere. Consta de planta baixa i pis i la façana principal ocupa un bon tram del carrer. S'organitza, quant a la composició, a partir de diversos eixos de verticalitat definits, sobretot, per les finestres que repeteixen, majoritàriament, un mateix patró ornamental. Tenen un recreixement emmarcant-les, on a la part de la llinda s'hi afegeix un tema floral central. A la part baixa de la zona dels brancals hi trobem dos aplics florals.

El parament té un doble tractament. A la part baixa, l'arrebossat és rugós, a modus de sòcol protector. Després és tot llis, pintat de color crema. El coronament de la façana és una cornisa volada, suportada per una sèrie de mènsules decorades. El capcer està presidit per un petit frontó on es pot llegir una inscripció, tapada parcialment per una reixa protectora. Es pot llegir ESCUELAS, a sota podria posar CATOLICAS.

Edifici escolar promogut pel "Patronat de les Escoles Catòliques del Marqués de la Quadra", que l'any 1905 rebé les rendes del llegat de Joan Baptista Cassà, que van ser dedicades al seu sosteniment.

Els Germans Gabrielistes s'hi van encarregar fins l'any 1969 i després se'n va fer càrrec la parròquia.