Col·lecció d'objectes d'Olivella del museu Victor Balaguer
Olivella

Legal i física
    Llei 17/1990, de 2 de novembre, de Museus (DOGC núm. 1367)
    Ajuntament de Vilanova
    Josep Anton Pérez Arriaga

Les peces conservades al museu Victor Balaguer procedents d'Olivella són elements arqueològics originals de tres jaciments arqueològics del municipi que han estat dipositats per persones i en moments diferents:
    - Cova del Montnàs : tres capses de material arqueològic no descrit; restes humanes; dues olles, dos bols, una gerra, un plat, una kràtera, tot d'argila vermella; una fusaiola, set ganivets de sílex, una fletxa de bronze, dos collarets de pedres, closques i os, un botó, un fragemnet de ganívet de sílex, un penjoll d'os, un percusor de síelx i un molí de mà.
    - Castell vell d'Olivella: 23 fragments ceràmics recollits per persones i moments diferents. Cronologia ibèric-romà-medieval.
    - Puig de la Mola: dos fragments ceràmics d'època ibèrica.