Col·lecció d'objectes de les fàbriques tèxtils de Taradell
Taradell

Centre Cultural Can Costa i Font. Carretera de Balenyà, 101. 08552 Taradell

Col·lecció
    Ajuntament de Taradell. C. de la Vila, 45. 08552 Taradell
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

La col·lecció d'objectes procedents de les fàbriques tèxtils de Taradell està situada en una sala del Centre Cultural Can Costa i Font. Entre els objectes destaca una màquina de picar cartrons de Can Cosa i Font, una màquina de foradar de Canal i Autonell, una màquina de fer els acabats de tovallola d'Isidro Iglesias, un teler de fer galons de Comercial Sert, un quadre general elèctric de Can Costa i Font, una marqueta de teler de la fàbrica Can Costa i Font, etc. A banda d'aquests objectes, s'hi conserva una màquina de cine antiga.

Durant el segle XIX el gremi dels paraires visqué un període de crisi que afectà notablement a l'economia i la demografia de Taradell. A principi del XX es van començar a instal·lar a Taradell les primeres indústries tèxtils, afavorides per la portada d'electricitat al poble: la fàbrica d'en Sert, Iglèsias, el Vapor o Serra i Balet, Can Brugalla o Autonell-Canals i Can Puigmartí, renovada després per Bonaventura Costa i Font. Aviat el sector tèxtil va tenir una gran prosperitat, que suposà el creixement econòmic i demogràfic de la vila, on s'hi desplaçaven treballadors de pobles veïns que van acabar residint-hi.