Torre de Sant Genís
Taradell

Av. Montseny

Marta Lloret. Antequem, S.L.

Torre construïda durant la primera meitat del segle XX. Es tracta d'un edifici aïllat i de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc de mig punt arrebossat, al voltant del qual hi ha diverses finestres d'arc pla arrebossat, com ho són les de la resta de façanes. El frontis està rematat per un capcer esgraonat coronat amb una bola. El tractament exterior dels murs és la pedra vista, amb el marc de les obertures, les cantonades i els nivells de forjat pintats de color blanc. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques.

A principi del segle XX es van construir les primeres cases d'estiueig en aquest indret, que uns anys després seria conegut com el carrer de les Torres. Durant la Guerra Civil, la Torre de Sant Genís va ser adaptada com a hospital.

SOLAGRAN, S. (2010). Els carrers de Taradell. Prats de Lluçanès: Editorial Cal Siller.
    Revista Taradell, 1994. Núm. 557.