Coll del Bosc
Santa Maria de Miralles

Al peu del turó del Coll del Bosc.

Edats dels Metalls
    NNSS Ajuntament 2002
    F.Xavier Menéndez

Jaciment sense estructures d'habitat amb materials superficials del Bronze, ibèrics i medievals situat al peu del turó del Coll del Bosc. Segons la Carta Arqueològica, els materials recollits en superfície, molt dispersos, consistiren en nombrosos fragments de ceràmica a mà aparentment del Bronze i, més escadusserament, fragments de ceràmica ibèrica oxidada i de gris medieval. També apareixeren alguns fragments de sílex. No es van observar estructures.

Les restes es troben en tota la zona desforestada per la línia d'alta tensió situada entre el jaciment de Fontanilles i el Torrent de la Puça, al peu del turó del Coll del Bosc.
    Segons la Carta Arqueològica, el jaciment es classifica com a Lloc d'habitació sense estructures de cronologia del Bronze (1800-650a), Ferro-Ibèric (650-50 a) i Medieval (400-1492).
    Els materials estan dipositats al Museu Comarcal de l'Anoia

Jaciment descobert per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada.

Fitxa de la Carta Arqueològica. Inventari del Patrimoni Cultural Immoble. Patrimoni Arqueològic. Num. 11688. 1985 (rev. 1991)