Collet Coma del Mas Santa Maria de Miralles

Sector central del municipi entre Cal Puça i el Castell

S. XII-XV
Zona coberta de vegetació
NNSS Ajuntament 2002
F. Xavier Menéndez

Jaciment medieval sense restes d'habitat a la vista, situat al peu del Collet. Es van recollir materials arqueològics en superfície en una àrea d'uns 60 m2. Es tracta de ceràmiques grises medievals i en verd-manganès. El conjunt es data entre els segles XII i XIII. No es van localitzar estructures, les quals possiblement haurien estat destruïdes per l'erosió.

El jaciment està situat en un terreny erm, en una zona de xaragalls, poc després de la línia elèctrica en direcció al castell, al peu del Collet.
Segons la Carta Arqueològica, el jaciment es classifica com a Lloc d'habitació sense estructures d'epoca medieval (1150-1492).
Els materials estan dipositats al Museu Comarcal de l'Anoia

Jaciment descobert per Josep Serra.

Fitxa de la Carta Arqueològica. Inventari del Patrimoni Cultural Immoble. Patrimoni Arqueològic. Num. 11690. 1985 (rev. 1991)