Coll de Can Sous II
L'Ametlla del Vallès

II - I aC
    Probablement el jaciment està destruït, ja que actualment tot aquest espai es troba urbanitzat.
    Varis propietaris
    Enric Costa Argemí

Estructures negatives situades a les proximitats de la masia de Can Sous, als camps situats al sud de la mateixa, un dels pocs indrets planers de la zona, apte per al conreu.
    En aquest indret, un equip d'arqueòlegs vinculat al Museu de Sant Feliu de Codines, als anys 60 o 70 del segle XX, localitzà i excavà una sitja plena de materials ceràmics datables entre els segles II i I a.C., encara exposats, en part, al citat museu. El jaciment coincideix en part amb el del Coll de Can Sous I, datat al Bronze.
    Actualment tot aquest espai es troba urbanitzat excepte dues parcel·les que conserven, abandonats, els antics avellaners. No s'hi localitza cap resta en superfície, però l'estat d'abandonament de les parcel·les ho dificulta.

Localitzat i documentat per Martí Garriga.