Coll de Can Corbera
Vallromanes

Al final de l'Avinguda Corbera, un cop arribat al damunt del coll.

VI-I aC
    Catáleg Bens a Protegir POUM 2008. J-09. Jaciment. Element d'Interès.
    J.Montlló/M.Bosch (ACTIUM SCP)

Camp actualment de vinya i arbres fruiters que s'estén per la falda de la muntanya de Sant Miquel i el coll de Can Corbera. S'han recollit materials arqueològics en superfície gran quantitat, d'època ibèrica. Per la situació geogràfica i el context arqueològic es podria tractar d'un assentament ibèric dispers o d'un camp de sitges

En el treball de camp per a l'elaboració d'aquest inventari del patrimoni s'ha confirmat la presència de molt material arqueològic en superfície.

L'any 1999 es van fer prospeccions arqueològiques formant part d'un conjunt d'activitats realitzades pel Departament d'Història Medieval de la Universitat Autònoma de Barcelona, dirigides per Xose Santín i Carme Montalban.