Cobles a Sant Ferriol de Rupit
Rupit i Pruit

Pedró de Sant Ferriol

Música i dansa
    Jaume Ayats i Miquel Banús

“De lladres ser capità / volíeu arribar vós / i el Senyor va conquistar / vostre cor tant generós.

Ara us heu determinat / a corregir passats errors: / Sigueu el nostre advocat / Sant Ferriol, màrtir gloriós.

La sang donàreu per Ell, / el millor dels grans tresors / i enamorat del Diví Anyell / fóreu l’home més ditxós.

Avui aquest veïnat / demana vostres favors: / Sigueu el nostre advocat / Sant Ferriol, màrtir gloriós”.

Aquestes cobles es van compondre l’any 1981. La música és de Jaume Ayats, membre del Grup de Recerca Folklòrica d’Osona, i la lletra del rupitenc Miquel Banús

BANÚS, Miquel (2007). “Testimonis de la devoció popular al Collsacabra. Sant Ferriol de Rupit”. Els Cingles de Collsacabra, any XXVII, núm. 57, p. 13.