Cobert de l'Era del Nanjo
Santa Maria d'Oló

Rodalies del Raval de Santa Eulàlia
    Carretera d'accés a Oló (BP-4315), abans d'arribar al camp de futbol camí nord-oest 200 m

Jordi Piñero Subirana

Petit cobert situat a l'anomenada era del Nanjo, que era una de les eres on s'ajuntaven per batre els pagesos del sector més conservador. Es troba uns 150 m al nord-est del Raval de Santa Eulàlia. És una construcció de planta rectangular, amb dues plantes i coberta a dues vessants. La planta inferior és de pedra i amb les obertures emmarcades amb maó, mentre que la part superior s'ha obrat en una fase posterior ja totalment amb totxo.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell

A Oló hi havia diverses eres que els pagesos utilitzaven per batre. Les dues més populars eren l'era dels Rabassaires, que estava situada a als peus del Serrat Vinagrer i aplegava els pagesos del sector més progressista, i l'era del Nanjo, que estava situada a l'altre costat del Torrent Gros i de la carretera i aplegava els pagesos més conservadors. Cal Nanjo és una de les cases de Dalt del Poble. El cobert de l'era de cal Nanjo es devia fer a principis del segle XX, igual que el de l'era dels Rabassaires.