Centre Parroquial
Sant Pere de Ribes

Pl. Marcer, 6

Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Edifici cantoner situat a la plaça Marcer de Ribes. És de planta rectangular, consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. El cos de la planta baixa s'obre de cara la plaça amb el portal i dos finestrals d'arc escarser arrebossat, entre els quals hi ha quatre pilastres intercalades. El nivell superior està constituït per un cos de menors dimensions, pel que l'espai lliure que hi ha a la part frontal i posterior està habilitada com a terrassa transitable. Aquesta està delimitada amb balustrada, des d'on arrenquen unes columnetes amb capitells d'estil jònic que descansen sobre les pilastres del frontis. A la façana lateral hi ha dues columnes més; totes elles sostenen una pèrgola. La façana principal d'aquest nivell consta de tres obertures d'arc pla arrebossat, sobre les quals hi ha un òcul. El revestiment del frontis és arrebossat i pintat de color blanc, amb els elements de suport i les cornises de color gris. La resta de façanes presenta murs d'obra vista i de paredat comú, amb les obertures d'arc escarser ceràmic.

El Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric-Artístic del Pla General d'Ordenació Urbana de l'any 2001 en protegeix la façana.

PLA, R., dir. (2009). Guia del Garraf. Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Sant Pere de Ribes, Olivella, Canyelles. Menorca. Triangle Postals.