Centre Cívic Sant Roc
Santa Coloma de Cervelló

Barri de Sant Roc

XXI
    Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

Edifici en planta baixa de recent construcció, de planta rectangular allargassada i edificat amb seccions prefabricades. Està dotat amb espais de diverses mides per tal d'adaptar-se a les necessitats de l'associacionisme veïnal de Sant Roc. La seva rellevància no es deu al seu valor arquitectònic, sinó al seu vessant social.

També conegut com a Casal Municipal Sant Roc.

Al llarg de les dècades de 1960 i 1970, al límit nord del terme municipal amb el de Sant Vicenç dels Horts, hi va créixer de manera espontània la urbanització de Sant Roc. La seva ubicació en dificulta la connexió amb la resta de sòl urbà del municipi.
    L'obertura del centre volia fomentar el teixit associatiu veïnal del barri i el desenvolupament d'activitats, va ser la seu de l'associació de veïns "les Formigues" (o bé "las Hormiguitas"), que en el moment de la visita estava aparentment inactiva.