Centre Cívic Can Baruta
Santa Coloma de Cervelló

Nucli antic de Santa Coloma de Cervelló

XXI
    Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

El Centre Cívic Can Baruta és l'equipament on es troben les dependències administratives del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Així mateix, s'hi concentren els serveis dels Espais Familiars La Masieta, el Punt Òmnia i el Centre de Desenvolupament infantil i Atenció Precoç (CDIAP).
    No obstant, el Centre Cívic també disposa d'espais per acollir les activitats de diverses entitats de caire cultural, veïnal, social i econòmic. Entre d'altres, s'hi fan exposicions, tallers i conferències i assaigs musicals.
    Físicament, es tracta d'un edifici de nova creació, amb planta en forma d'"L" i distribuït en dos nivells (planta baixa i primer pis).

El centre cívic rep el nom del mas que ocupava el mateix emplaçament almenys des del segle XV (formant part del nucli originari medieval) fins que fou enderrocat l'any 2010. Tan sols se'n conserva el graner.

MONJAS MANSO, L. (1995): Santa Coloma de Cervelló a l'Alta Edat Mitjana. Plecs locals d'Història, 2. Santa Coloma de Cervelló: Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.
    PADRÓ, J.; RIQUELME, J. (2002): Santa Coloma de Cervelló. Valls: Edicions Cossetània.

V.A. (2011): Inventari de masies i elements singulars del municipi de Santa Coloma de Cervelló. SPAL, Diputació de Barcelona.