Centre Cívic Can Baruta
Santa Coloma de Cervelló

  Baix Llobregat
  Carrer de Lluís Pascual Roca, 2
  Emplaçament
  Nucli antic de Santa Coloma de Cervelló
  68

  Coordenades:

  41.36663
  2.0154
  417654
  4579925
  Número de fitxa
  08244 - 72
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Segle
  XXI
  Any
  2013
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló
  Autoria de la fitxa
  Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

  El Centre Cívic Can Baruta és l'equipament on es troben les dependències administratives del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Així mateix, s'hi concentren els serveis dels Espais Familiars La Masieta, el Punt Òmnia i el Centre de Desenvolupament infantil i Atenció Precoç (CDIAP).
  No obstant, el Centre Cívic també disposa d'espais per acollir les activitats de diverses entitats de caire cultural, veïnal, social i econòmic. Entre d'altres, s'hi fan exposicions, tallers i conferències i assaigs musicals.
  Físicament, es tracta d'un edifici de nova creació, amb planta en forma d'"L" i distribuït en dos nivells (planta baixa i primer pis).

  El centre cívic rep el nom del mas que ocupava el mateix emplaçament almenys des del segle XV (formant part del nucli originari medieval) fins que fou enderrocat l'any 2010. Tan sols se'n conserva el graner.

  MONJAS MANSO, L. (1995): Santa Coloma de Cervelló a l'Alta Edat Mitjana. Plecs locals d'Història, 2. Santa Coloma de Cervelló: Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.
  PADRÓ, J.; RIQUELME, J. (2002): Santa Coloma de Cervelló. Valls: Edicions Cossetània.

  V.A. (2011): Inventari de masies i elements singulars del municipi de Santa Coloma de Cervelló. SPAL, Diputació de Barcelona.