Cementiri Municipal
Cabrera de Mar

Historicista
    POUM-54
    Ajuntament de Cabrera
    Marc Guàrdia i Llorens

El recinte del Cementiri Municipal té el valor de l'estructura mateixa, així com d'alguns mausoleus presents. L'accés principal es fa a través d'una portalada amb volta d'arc carpenell motllurat. Al costat oest d'aquest accés hi trobem la façana posterior d'un espai cobert amb volta catalana, dotant al conjunt de reminiscències neoclàssiques. Un dels panteons, concretament el de la família Ordeig, és obra de l'arquitecte Bassegoda i Amigó, l'any 1917. També intervingué l'arquitecte Josep Domènech Estapa, arquitecte, en la construcció, possiblement, del mausoleu en el que s'hi troba enterrat. D'aquesta construcció destaca el fet d'haver-se realitzat amb llambordes, amb pilastres a les cantonades i coberta de cúpula cònica graonada. El primer mausoleu que trobem tot just entrar correspon al de la família Sala, construcció historicista de principis del segle XX.
    Destaquen del conjunt els dos pins pinyoners que flanquegen l'accés principal. A nivell botànic també cal ressenyar la vintena de xiprers que trobem dins el recinte,

L'any 1863, en un ple municipal, van sortir a subhasta pública les tasques d'excavació i trasllat de les restes de l'antic cementiri a una fossa comú del nou espai. Però no seria fins l'any 1870-71 en que el cementiri començava a estar operatiu, amb el primer registre ja l'any 1871.