Cementiri dels Seguers
Els Prats de Rei

Nucli dels Seguers
    Als peus d'un camí rural, a uns 700 m a l'est del nucli de cases dels Seguers.

Ajuntament dels Prats de Rei. Plaça Major, 1 (08281 Els Prats de Rei)
    Jordina Sales Carbonell

Enmig d'un bosc de les afores del Seguers, s'ubica aquest petit cementiri de planta rectangular delimitat per un mur de pedra arrebossat d'uns 2'5 m d'alçada. Totes les tombes, localitzades al tram final del cementiri, són de nínxol i es caracteritzen per tenir senzilles inscripcions fetes a mà. Un senzill passadís de xiprers recorre el petit recinte longitudinalment.
    L'accés consisteix una porta de reixa amb un frontó triangular coronat per una creu, fet de blocs de pedra i que conté una inscripció molt deteriorada en llatí referent a la mort, en bona part ja il·legible però on encara es distingeix '...MORTUI RESTITUET...' i la data 'X-V-32' repintada per sobre dels caràcters inscrits. Si 'RESTITUET' fes referència a la data que té al costat, llavors la inscripció estaria commemorant una restauració del cementiri, que per tipologia i situació no pot ser anterior a mitjan segle XIX.

Aquest cementiri isolat va ser inaugurat després de la clausura del Cementiri Vell d'origen medieval ubicat al costat de l'església de Sant Pere i Sant Feliu, dins el nucli de cases dels Seguers. La seva construcció es deuria fer coincidir amb el restabliment de les funcions parroquials de l'església dels Seguers i amb la instauració d'una sèrie de reformes higièniques i sanitàries que entre altres accions preveien la construcció de nous cementiris fora dels nuclis habitats. Actualment el clos funerari dona servei a les poques cases habitades del poble dels Seguers i a alguna masia dels voltants.