Cementiri de Taradell
Taradell

Avda. Mossèn Cinto Verdaguer

Ajuntament de Taradell. C. de la Vila, 45. 08552 Taradell
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El cementiri de Taradell està situat al costat de la carretera de Taradell a Malla. Es tracta d'un recinte rectangular amb murs de pedra, que s'obre a llevant amb una portalada de pedra amb coronament triangular. A la llinda hi ha gravada la inscripció: "TUBA CANET ET MORTUI RESURGENT IN CORUPTI / 1AD.COR.CAP. 15.V.52 / G.P.N". A l'interior els nínxols es distribueixen als costats, amb un passadís en forma de creu que conflueix en una creu central. A la part de ponent s'ha ampliat el cementiri reproduïnt les dimensions i estructura de l'anterior, amb un petit altar al fons.

El cementiri de Taradell va construir-se a finals del segle XIX, quan l'antic cementiri de la sagreral va quedar obsolet per causes d'espai i d'higiene. El trasllat es feu al serrat de la Cervera, en un lloc on uns anys abans s'hi havien enterrat una quarentena de morts causats per una epidèmia que assolà el poble. La inauguració del nou cementiri fou el 1864. L'any 1952 la capella fou restaurada i s'hi col·locà un Sant Crist. La falta d'espai va fer que entre 1976 i 1978 fos ampliat amb més nínxols i un espai enjardinat. Des d'aleshores s'hi han fet ampliacions puntuals i en la seva proximitat s'hi ha construït el tanatori municipal.