Cementiri de Corbera
Corbera de Llobregat

Damunt un petit turó sota la Penya del Corb

Catàleg Municipal, 2005, núm. 68
    Ajuntament de Corbera de Llobregat. C/ la Pau, 5. Corbera de Llobregat
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Recinte de cementiri tancat, de forma rectangular, amb un annex lateral (datat el 1994). La única forma d'enterrament són els nínxols (no hi ha panteons ni enterraments a terra), que estan disposats de manera que hi queden carrers i placetes amb xiprers.

El cementiri de Corbera va romandre ubicat a l'entorn lateral dret i posterior de l'església parroquial de Santa Maria fins el 1809. Atès l'augment poblacional de la vila, el 1808 el batlle, regidors i rector van demanar a la baronessa Eleonor de Ramon i de Riquer la cessió dels terrenys que ocupa l'actual cementiri. Després de respondre favorablement a aquesta petició, el nou cementiri va ser beneït pel rector, Francesc Ferrer, i el vicari, Joan Vidal, el 15 de juny de 1809, i hi van ser enterrats els dos primers cossos. Posteriorment, el març de 1932 el cementiri va passar a ser de titularitat municipal.

GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.