Cementiri de Bertí Sant Quirze Safaja

Cementiri de Bertí. Nucli de Bertí

XIII-XXI
Bisbat de Vic
Núria Cabañas

El cementiri de Bertí es troba adossat a l'església de Sant Pere de Bertí. Es tracta d'un recinte tancat de planat rectangular amb la porta d'accés a la vessant de migjorn. A l'interior s'hi accedeix mitjançant una escalinata de pedra que dona pas a la porta emmarcada amb maons. Un cop a l'interior hi ha un petit camí de pedra que dona pas a l'entrada de l'església de Sant Pere de Bertí i a l'extrem sud- oest el comunidor. Del cementiri en destaca un petit mausoleu d'obra amb la inscripció molt malmesa, només s'hi llegeix AÑO N---, situat a l'extrem nord-oest i el comunidor.

Des de Can Sans agafar el camí del Fai, el tercer a la dreta (camí del Soler de Bertí) i continuar pel camí de l'Ullar i el primer a mà esquerra (camí de la Solella Gran) fins a Bertí.

AAVV. (2002): XXIII Ronda Vallesana: Sant Quirze de Safaja: 27 d'octubre de 2002. Unió excursionista de Sabadell 2002. Sabadell. PLADEVALL, A. (2018): Sant Quirze Safaja. Un poble de frontera. Editat per Ajuntament de Sant Quirze Safaja.