Celler Cooperatiu
Sant Llorenç Savall

A la zona industrial
    Nucli urbà

Actualment serveix només de magatzem.
    Laura de Castellet i Ramon

Nau industrial d'ampla façana i teulada a dues aigües, amb un rètol pintat a la façana (Grupo Sindical de Colonizacion 1086. San Lorenzo Savall. Bodega Cooperativa). A l'interior conserva molta de la maquinària de l'elaboració i conservació del vi a mitjan segle XX.

El Celler Cooperatiu es va crear l'any 1955, a imitació d'altres cellers cooperatius històrics, per intentar revifar el cultiu de la vinya, que havia caigut arrel de la fil·loxera però que es podia intentar de refer. Uns primers anys de bona producció van fer pensar en un futur del conreu, però poc més d'una dècada més tard el Celler va haver de plegar. Com que la construcció es va pagar per títols de participació, l'edifici i tot el que hi ha dins encara està en dubte de propietat.

AA.DD (2006) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 6 (La vinya, març 2006), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.