Castellnou
Veciana

Santa Maria del Camí

XVI-XVII
    Regular
    L'incendi de fa uns anys juntament amb la disminució de les activitats relacionades amb el camp, ha comportat el deteriorament dels edificis per manca de manteniment.
    002401700CG71A0001PA
    Jordi Montlló Bolart

Castellnou d'Albarenys és una agrupació de cases de llarga tradició. Només es conserva la coneguda com a Cal Llorenç, que es una masia de gran presència, aixecada a la part més elevada de la zona i dominant tot el paisatge als quatre vents, però sobretot tenint una vista directa sobre l'antic camí reial. És de planta rectangular i consta de planta baixa, pis i golfes. Els paraments són de pedra vista amb restes d'arremolinat. Algunes obertures estan emmarcades amb pedra carejada i d'altres no. La façana de ponent és atalussada i de pedra, donant un aspecte de fortificació.

També es coneix amb el nom de Castellnou del Camí, Castellnou d'Albarells o Castellnou de Santa Maria.

Castellnou és un llogaret del municipi de Veciana¡, ubicat en un tossal, a l'esquerra de l'Anoia, damunt Santa Maria del Camí, poble amb el qual formà un municipi al segle XIX, A banda de la capella dedicada a Sant Jaume, es diu que antigament hi havia 18 cases habitades.