Caseta d'en Serra
Cànoves i Samalús

A Samalús
    Al peu del Serrat del Puig

Marc Guàrdia i Llorens

Masia d'aspecte senzill, arrebossada en blanc. L'edifici és de planta baixa i pis, amb una coberta a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana. En la façana principal, d'estructura simètrica, hi destaquen tant les portes com les finestres, totes elles d'arc rebaixat i volta de plec de llibre de rajols. El cos principal presenta annexats un parell d'estables.

Malgrat no estar protegida, està recollida al Catàleg de Masies i Cases Rurals, fitxa 22.

Malgrat que l'aspecte és d'una edificació del segle XVIII, hem de fer notar que en el fogatge pertanyent a Samalús de l'any 1553 ja apareix documentat el cognom Serra, tal vegada un mas anterior a l'actual.