Can Caseta
Cànoves i Samalús

Al p.k. 36 de la carretera BP-5107

BPU (POUM 2010)
    Marc Guàrdia i Llorens

Malgrat en l'actualitat és un conjunt format per dues edificacions, la masia original destaca del conjunt per la seva característica planta basilical. Aquest edifici és de planta rectangular, té la façana simètrica, amb una alçada formada per la planta baixa i el pis, i amb el característic cos central on s'hi troben les golfes. La porta principal és d'arc de mig punt, emmarcada per grans dovelles, tot i que li resta protagonisme el balcó que té tot just a sobre. Són interessants de
    ressenyar els ulls de bou que serveixen de ventilació a les golfes a l'alçada del primer pis.
    A l'extrem sud-est hi ha una galeria amb arcades.

No apareix en la documentació antiga, com les dels fogatges. No obstant s'ha identificat, a nivell superficial, un jaciment arqueològic en els camps que envolten la masia, que cal datar en època romana imperial.