Caseta de Puig Ciró Sant Quirze Safaja

Puiggiró. Sud-est del nucli de Bertí

Enderrocat i cobert de vegetació
Núria Cabañas

La caseta de Puig Ciró es troba situada a la vessant sud-est del turó de Puiggiró dins l'antiga parròquia de Bertí. És un edifici de planta rectangular de planta baixa i primer pis, que conserva alguns dels forats de l'embigat del sostre entre la planta baixa i pis. L'accés es troba situat a la façana de llevant i a l'interior es poden entreveure restes dels envans de compartimentació. La planta està formada a partir de dos cossos annexos, essent el cos de llevant el principal. El parament dels murs és de pedra irregular lligada amb argamassa amb les pedres de les cantonades més treballada.

Emplaçament: Camí que surt de Bertí, el primer a la dreta, el següent a la dreta i continuar pel camí del Ribot. Passada de segona corba pronunciada agafar un camí estret a l'esquerre, el següent a la dreta i seguir un 100m. Endinsar-se a la zona boscosa de la dreta