Caseta Agrícola de la Serra
La Torre de Claramunt

La Serra (08789 La Torre de Claramunt)
    Des del nucli de la Serra, prendre el camí de Matacavalls, a uns 100m al costat dret del camí.

L'edifici es troba en bon estat de conservació ja que encara continua utilitzant-se com a magatzem.
    Raquel Valdenebro Manrique

Caseta agrícola situada a les afores del nucli de la Serra, al peu del camí de Matacavalls. Es tracta d'una construcció de planta rectangular amb la coberta de teula inclinada en direcció al nord. La construcció és feta íntegrament en pedra de diferents mides sense desbastar amb carreus de mida més gran a les cantonades i als brancals de la porta d'accés. Com a element d'unió s'ha utilitzat el ciment pòrtland que apareix en alguns trams del mur. La caseta guarda una orientació a llevant, obrint-se amb una porta d'1,72 m d'alçada per 68 cm d'amplada protegida per dues fulles de fusta. Es tracta d'una porta allindada formada per una biga de fusta que recau sobre carreus de pedra ben disposats que formen els brancals. Al mur de migdia s'observen restes del que podria haver estat una obertura, potser una finestra, que actualment es troba tapiada amb maó.

Aquesta tipologia constructiva de caseta agrícola pot ser datada entre els anys 1925 i 1945. No guarda cap element identificatiu que pugui servir per datar-la, però es tracta d'una construcció de mides considerables i feta de forma molt tosca que podria datar-se en la dècada del 1920. Va ser aixecada amb la finalitat de fer-la servir de caseta auxiliar per estris agrícoles i encara conserva la seva funció.

RIBA GABARRÓ, J. (1988) "La Torre de Claramunt" a Història de l'Anoia. Vol I. Ed. Parcir. Manresa.