Caseta Agrícola del pla de cal Vilaseca 2
La Torre de Claramunt

Pla de Cal Vilaseca (08789 La Torre de Claramunt)
    Des del mas Cal Vilaseca. Al mig del Pla de Cal Vilseca.

Bo
    La part superior de la porta es troba actualment caiguda i s'ha perdut part de la forma pinyolada de l'arc superior.
    Raquel Valdenebro Manrique

Caseta agrícola ubicada al bell mig dels Pla de Cal Vilaseca, enmig dels camps de conreu. Es tracta d'una construcció de planta rectangular amb coberta de teula inclinada. Els materials de construcció són la pedra i el maó, aquest es concentra a la porta d'entrada a la caseta. El tipus de parament és irregular, amb pedres de diferent mida i sense tallar, reservant les de mida més grossa a les cantonades. Tot el parament s'uneix amb ciment pòrtland, que s'observa arrebossant alguns trams del parament exterior. L'orientació de la caseta és a migdia i l'element més singular és la porta d'accés situada al centre del mur. Es tracta d'una porta reforçada amb maó disposat a sardinell creant brancals als costats. La part superior de la porta podria haver tingut una forma pinyolada creada amb el mateix maó que s'hauria anat estretant. Aquesta forma encara s'adverteix en un dels costats. Als murs laterals s'aprecien petites obertures de ventilació. A l'interior es guarden actualment bales de palla.

Aquesta tipologia constructiva de caseta agrícola pot ser datada entre els anys 1925 i 1945. No guarda cap element identificatiu que pugui servir per datar-la. Pels elements ornamentals de la porta podria tractar-se d'una construcció de la dècada del 1930. Va ser aixecada amb la finalitat de fer-la servir de caseta auxiliar per estris agrícoles