Cases Viñas-Cal Metge Rius
Moià

Casc Urbà - c. Richard Wagner, 5
    C. R. Wagner

Cristina Casinos

Edifici situat a l'extrem esquerra de la casa d'en Francesc Viñas. És una torre que recorda l'estil belga-flamenc amb la teulada a dues vessants amb una zona més elevada amb forma de torre amb frontó de teules i voladís de fusta de color verd. L'edifici té dos pisos que donen per la part oest, a peu de camí i un més de soterrat per l'est que dona accés al jardí.

El segon pis orientat a l'est té una terrassa de planta rectangular que abasta tota l'amplada de l'edifici. Les façanes (sud i oest ) que es troben a sota de la torre tenen com a decoració dos plats de ceràmica blava. La façana oest té un accés senzill i quatre finestres amb arcs rebaixats amb portons de fusta d'estil venecià situades dos a cada pis.

Crida l'atenció el fanal que hi ha en un extrem de l'edifici de ferro forjat.

És la tercera de les construccions que forma part del conjunt arquitectònic F. Viñas. És la més moderna i coneguda popularment com cal Metge Rius ja que un metge amb aquest nom hi va tenir la seva consulta durant molts anys.

Domingo i Díaz, E (2007); Moià, una vila, un poble, una il·lusió. Pàg. 49-50. T&T. Moià.