Cases Julià
Arenys de Mar

Riera del Pare Fita, núm. 44-48
    Nucli antic

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Grup de tres cases amb un mateix programa arquitectònic, situades a la Riera, vessant esquerre, en el tram que pren el nom del Pare Fidel Fita i, per tant, orientades a ponent. Una d'elles (núm. 48) fa cantonada amb el carrer del Pare Pruna i la del núm. 44 fa mitgera amb la continuació del carrer. Són de planta rectangular i consten de planta baixa i dos pisos. La coberta és de terrat pla o a la catalana, amb un petit cós enretirat que dona accés al terrat.

Compositivament, la façana de cada habitatge s'estructura a partir de dos eixos de verticalitat, amb la porta d'accés i una finestra lateral a la planta baixa; un balcó corregut, amb dues obertures, a la planta primera; i dos balcons a la segona planta. Tots els balcons són de ferro forjat. Les persianes són de llibret de fusta. Les obertures tenen un recreixement emmarcant-les i a les de la planta baixa es remarca l'espai de la dovella central amb una forma trapezoidal sortint que s'uneix amb la mènsula de suport a la llosana dels balcons.

El parament disposa d'un sòcol a la planta baixa i un esgrafiat imitant carreus. A la resta de la façana és arrebossat llis. Entre les dues plantes superiors, hi ha una motllura de separació i tot coronat per una cornisa i unes baranes ondulades. En la divisòria vertical dels habitatges, hi ha una franja d'esgrafiat imitant una filada de carreus.