Cases d'en Parellada
Martorell

  Baix Llobregat
  C. Montserrat

  Coordenades:

  41.47696
  1.92529
  410269
  4592264
  Número de fitxa
  08114-223
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Eclecticisme
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Diversos propietaris
  Autor de la fitxa
  Dídac Pàmies Gual. SPAL

  El conjunt està format per 9 habitatges unifamiliars adossats de planta baixa i planta pis. Les trobem als números 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32 i 34. A la façana, en planta baixa hi ha la porta d'accés i una finestra i a la planta pis hi ha un balcó amb barana de ferro. Les façanes presenten decoracions d'estil modernista com les rajoles de la fàbrica Pujol i Bausis, que emmarquen les portes i finestres per la seva part superior. La part posterior dels habitatges dóna als horts de Can Carreras que es troben a tocar del Riu Anoia.

  La fitxa s'ha omplert amb les dades de la fitxa A2 14 BCIL-02.CA del Catàleg de Béns Arquitectònics, Històrics i Ambientals de Martorell, redactat pel Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

  Es tracta d'un conjunt de cases unifamiliars uniformes, de planta baixa i pis, situades al barri de Can Carreras, al carrer Montserrat. Projectades per l'arquitecte municipal Josep Ros i Ros i construïdes entre els anys 1920 i 1929 pel mestre de cases Perallada. En aquell moment Martorell s'expandia al voltant del Ferrocarril i la carretera de Piera.

  PÉREZ FARRIOLS, J., ET ALII. Catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals i disposicions de protecció per al POUM de Martorell. Ajuntament de Martorell i Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. 2014.