Cases de cos del Carrer Pere Pastor núms. 8-14
Cabrera de Mar

Carrer Pere Pastor, núms. 8-14

POUM-67
    Marc Guàrdia i Llorens

Molt a prop d'un altre conjunt de cases de cos trobem aquesta aliniació d'habitatges. Es tracta d'una agrupació de quatre cases de cos amb la façana compartida. Estan distribuïdes en planta baixa i planta pis. La teulada és de doble vessant, amb el carener disposat perpendicularment a la façana, pel que trobem el frontó en les façanes laterals. La façana principal està rematada amb una mena de cornisa, separada per la façana amb una motllura. Cada cos presenta la mateixa distribució: a la planta baixa porta d'accés d'arc rebaixat i finestra rectangular; a la planta pis una única finestra rectangular (en un únic cas substituïda per un balcó). Aquests elements estan emmarcats per elements decoratius com trencaigües i ampits. Tot el conjunt destaca pels seus trets arquitectònics que confereixen un aspecte de l'arquitectura tradicional de les cases de cos.

Es pot identificar aquest conjunt de cases amb el permís que es demanà a l'Ajuntament de Cabrera l'any 1907 per fer noves construccions al carrer "Pere Pastó" anom d'Esteve Roldós i Francesc Pallés (Rovira 2006).