Cases de cos del Carrer Ramon Pla
Cabrera de Mar

Carrer Ramon Pla, núms. 1 a 5.

POUM-66
    Marc Guàrdia i Llorens

En el casc antic trobem aquest conjunt format per quatre cases de cos, arrenglerades i amb la façana compartida. Estan distribuïdes en planta baixa i planta pis. La teulada és de doble vessant, amb el carener disposat perpendicularment a la façana, pel que trobem el frontó en les façanes laterals. La façana principal està rematada amb una mena de cornisa. Cada cos presenta la mateixa distribució: a la planta baixa porta d'accés d'arc carpenell i finestra rectangular; a la planta pis una única finestra rectangular (en un únic cas substituïda per un balcó). Aquests elements estan emmarcats per elements decoratius com trencaigües i ampits. Tot el conjunt destaca pels seus trets arquitectònics que confereixen un aspecte de l'arquitectura tradicional de les cases de cos.

També conegut per Pere Pastor de Dalt

El carrer i construccions no consten en el plànol "Plano geométricoparcelario del distrito municipal de Cabrera" de 1879 (Rovira 2006).