Cases de carrer
Vallromanes

Nucli Urbà (Sagrera)

Enderrocada una part del num. 3 entre 2002 i 2012
    Si (IPA,núm.4).
    J.Montlló/M.Bosch (ACTIUM SCP)

Primer tram de cases del carrer, les més properes a la Riera. El conjunt presenta una uniformitat arquitectònica de caràcter antic. En concret aquest primer grup consta de planta baixa i pis. La porta està centrada i té una finestra amb reixat a banda i banda. El pis superior consta de tres finestres. Tant les finestres superiors com les inferiors estan coronades per una mena de relleu decoratiu acabat a la part central superior en forma de pic o "V" invertida.
    Destaca el rètol pintat directament a la façana que demostra el seu antic ús com a botiga corresponent a "Comestibles Duran".

La informació recollida el 2002 indicava la previsió d'un projecte de rehabilitació i de construcció de 7 vivendes unifamiliars d'entre 80 i 100 m2 que conservaria l'aspecte extern dels immobles. La promotora era LG Contracting,S.L (Grup Layret) i l'arquitecte Carlos Schilt. La informació recollida el 2012 és que el projecte està aturat. Les cases semblen abandonades. La retolació de la façana s'està malmetent, ja és quasi il·legible. L'any 2002 s'apreciava "Comestibles... " (Comestibles Duran?). Actualment, no s'aprecia la literalitat del text. Per altra banda, part de la casa num. 3 està enderrocada (el 2002 no ho estava)
    Protecció: Fins el Catàleg de 2008, aquestes cases estaven protegides dins les Normes subsidiàries de planejament municipal. El Catáleg de Bens a Protegir inclós al POUM de 2008 exclou de protecció aquestes cases del carrer Vista Alegre; en canvi si que protegeix un altre tram de cases (Vistalegre num. 18 a 24; Catàleg E-71; vegeu fitxes 21 i 36) i els dos pous de Can Boter (fitxes 60 i 61; E-07 i E-06).

Es tracta del carrer més antic del nucli urbà (La Sagrera) (Veieu fitxa 21global del carrer). Segons un faristol metàl·lic instal·lat per l'ajuntament (amb una foto de 1958), en aquesta casa s'hi trobava l'antiga botiga d'alimentació de can Duran. Al costat hi havia la central telefònica.

ANDRÉS BLANCH, Rosa Maria (1982) Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El Vallès oriental. Generalitat de Catalunya. Barcelona.