Casc Antic / Sagrera
L'Ametlla del Vallès

nucli antic de l'Ametlla

VIII-X
    Varis propietaris
    Enric Costa Argemí

Restes estructurals situades al nord, C/ de la Font; a l'est, el Pla Parcial del Casal; a l'Oest, la Baixada Roca, i al Sud el C/ Pep Munné. Zona de suau pendent a migdia situada al voltant de l'església parroquial de Sant Genís, i que inclou tot l'espai construït del nucli antic i de la sagrera de l'Ametlla.
    Jaciment que inclou l'antiga Sagrera de l'Ametlla i les seves proximitats. L'estudi d'aquest sector permetria aprofundir en el coneixement de l'evolució del nucli històric de l'Ametlla, en el seu desenvolupament urbanístic i arquitectònic.
    Cal destacar la troballa, en algunes cases del carrer Emma i durant la construcció de l'aparcament del mateix carrer, sota l'església, d'inhumacions on l'esquelet estava situat en un clot directament excavat a terra, sense cap estructura, fet que fa pensar en la possibilitat de l'existència d'enterraments en tombes antropomorfes, característiques dels segles VIII-X. La seva situació al costat de l'espai de l'església, ens confirmaria l'existència prèvia al segle X del temple religiós.