Can Focs
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  Can Focs
  230

  Coordenades:

  41.65773
  2.27277
  439451
  4612031
  Número de fitxa
  08005-316
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Romà
  Segle
  I aC
  Estat de conservació
  Dolent
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  Varis propietaris
  Autor de la fitxa
  Enric Costa Argemí

  Restes en superfície situades prop de l'actual residència de Can Focs. Es tracta d'un indret immillorable per al conreu, a la segona terrassa sobre el Congost i amb un suau penedent al sud-est, just a l'inici de l'actual carretera de Llerona.
  En aquest indret, a tocar del jaciment dels Casalots I i ben a prop del de Rourets, es localitza material ceràmic romà imperial en supefície, molt dipers. El Museu de Granollers en conserva algunes mostres, aportades per Josep Estrada. No hi ha cap resta estructural.
  L'any 2007, en realitzar la prospecció pels camps llaurats del voltant de la residència, no s'han trobat restes arqueològiques. Per les poques referències que en tenim, situem el jaciment sota la mateixa residència, i a les finques, actualment inaccessibles, de Can Bergu i d'una casa de nova construcció situada al nord de la mateixa.

  Localitzat per Josep Estrada.

  COSTA I ARGEMÍ, Enric (2007). Inventari arqueològic de l'Ametlla del Vallès. Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.

  Inventari del patrimoni arqueològic i paleontològic de Catalunya. L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Direcció General del Patrimoni Cultural, Generalitat de Catalunya.