Casalot de Coll d'Ases
Granera

Carena de coll d'Ases
    A l'extrem sud-est del terme, a pocs metres del camí Ral i del terme municipal de Gallifa

Completament enrunat.
    Adriana Geladó Prat

Restes d'un edifici aïllat i completament enrunat que possiblement presentés una planta rectangular. L'abundant vegetació que cobreix les restes fa impossible una descripció més acurada. Amb tot, podem dir que estava bastit en pedra sense treballar de diverses mides, disposada de manera irregular. Pel que sembla, les restes conservades correspondrien als fonaments de la construcció. Prop de les restes hi ha una fita de pedra de planta rectangular, que compta amb una de les cantonades de la cara superior degradada.

Les restes estan incloses dins dels límits de l'Espai d'Interès Natural Gallifa.

Es tracta d'un antic hostal situat al peu del camí Ral (entre Granera i Gallifa), que fou conegut com l'Hostal de Salvatges. El nom actual procedeix del seu estat de ruïna.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 78. "Granerí,saps on és?". La Granària, 41, 2016, p. 35. "Granerí,saps on és?". La Granària, 42, 2017, p. 34.