Casa Sugranyes - Tarrida
Capellades

del casc antic
    del casc antic

Noucentisme
    Juan Garcia Targa

Casa entre mitgeres amb pati posterior, de planta baixa, dues plantes pis i sota coberta. La coberta es de teula corba a dues vessants, acabada amb ràfec recolzat en mènsules. La façana està composada segons un eix desplaçat a paret mitgera.

Les obertures són de proporció horitzontal amb brancals arrodonits de peces de pedra artificial estriada i tancades amb persiana enrotllable. El portal de la planta baixa és tancat amb una porta vidriera de ferro forjat de dibuixos geomètrics. El parament de façana està estucat de color blanc, el qual recolza en un sòcol de pedra aplacada que incorpora forats de ventilació protegits amb reixa de ferro.

Construida la segona meitat s. XVIII i reformada la segona meitat s. XX. Edifici representatiu del llenguatge de l'arquitectura noucentista, integrat en l'entorn immediat d'arquitectura popular.

La datació de les cases properes durant la segona meitat del segle XVIII fa que la cronologia d'aquesta pugui ser contemporània. La documentació concreta que a inicis del segle XIX aquesta casa era propietat de Francesc Ferrer i Romaní. La casa va anar canviant de propietaris durant el segles XIX i XX.

A l'actualitat s'utilitza com a segona residència.

LLUSIÀ, Modest; COSTA SOLÉ, Josep. 1958. Primer llibre de Capellades. Capellades. Editat per Modest Llusià.

TÉRMENS I GRAELLS, Miquel. En premsa. "El segle XX: compromís, violència i redreçament econòmic", Història de Capellades (títol provisional). Coordinada per M. Gutiérrez.

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES

ARXIU HISTÒRIC COMARCAL DE L'ANOIA