Casa Sagué
Dosrius

Urbanització de Can Valls, 9 - Zona de Dosrius
    Al bell mig de la urbanització, pel tercer carrer a mà esquerra

Adriana Geladó Prat

Edifici aïllat i envoltat de jardí, que està format per tres grans cossos adossats que li proporcionen una planta irregular. Els dos volums situats a la banda de llevant de la construcció presenten una planta rectangular, amb coberta de teula àrab de dues vessants i distribuïts en un i dos nivells. Adossat a la banda de ponent hi ha l'altre cos, que té una planta irregular, consta d'un sol nivell i presenta una coberta de teula àrab de tres vessants. Totes les obertures de la construcció són rectangulars, amb els ampits revestits amb ceràmica vidrada de color verd i protegides amb porticons de lameles. La construcció, bastida en maons, deixa veure l'aparell de l'obra a tots els paraments.

Altres denominacions relacionades amb l'edifici: casa Pujol. Una de les imatges ha estat extreta de l'Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius, elaborat per la Diputació de Barcelona l'any 2005.

L'edifici fou concebut com a casa d'estiueig i la seva llicència d'obres és de l'any 1968. Fou una de les primeres cases que es va construïr a la urbanització de Can Valls, creada l'any 1964. L'any 1984 es va construïr un garatge.

ALSINA, N.; CALONGE, R.; CUSPINERA, L.; JUBANY, M.A.; LACUESTA, R. (2005). Inventari del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius. [Barcelona: Diputació de Barcelona, Ajuntament de Dosrius], Núm. Ref.: I.RU.35/054.