Casa Petit

Pg. Marítim, 49-51- c/ Dr. Benaprés, 1-7- c/ Josep Carbonell i Gener, 1-5

Eclecticisme
    Bo
    La normativa del Pla Especial estableix la conservació íntegra de les façanes i del volum. L'edifici annex es considera enderrocable, i si fos el cas caldria reedificar tenint en compte les característiques de l'edifici catalogat.
    Pla Especial, 376. 2006
    Ref. cad.: 62201CF9695S
    Núria Nolasco Azuaga

Edifici aïllat estructurat en alçat en planta baixa i dos pisos, amb coberta de teules formant vessants compostes. Forma part del conjunt d'edificis conegut com Hotel Subur Marítim, algunes de les construccions del qual són contemporànies i edificades dins la mateixa parcel·la. D'estil eclèctic, s'estructura en dos volums amb un tractament de coberta diferenciat; mentre que el volum més oriental disposa de dues vessants amb el carener paral·lel al carrer Dr. Benaprés, el segon volum (situat a la part més occidental) disposa d'una coberta de teules a quatre vessants. Entre els dos, i a la part més septentrional, hi ha adossats dos volums més de només planta baixa i un pis, amb terrat pla transitable, les baranes del qual estan fetes de maó col·locat formant gelosies; i, entre aquests dos darrers volums, s'insereix un senzill porxo amb dos arcs de mig punt en raconera i coberta de teules a dues vessants. En definitiva, es tracta d'un tractament de murs perimetrals que esglaonen en forma piramidal.
    Destaquen les cornises de les teulades amb un gran voladís, fet amb diverses filades esglaonades de teules de cantell. Pel que fa a les obertures, es combinen de senzilles amb d'altres que disposen les llindes en forma d'arc escarser, destacant la que mena a un balcó (amb llosa d'obra i reforç metàl·lic de forja decorativa), que disposa de brancals i llinda recta d'aplacat de pedra.
    El revestiment és senzill, fet a base d'un arrebossat simple, llevat de la zona de sòcol, on hi ha un aplacat de pedra que imita una disposició de carreus poligonals.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus C. L'edifici també és conegut com Hotel Subur Marítim.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)