Casa Pau Benazet

c/ Sant Francesc, 35- c/ Sant Bonaventura, 2

Noucentisme
    Marcel·lí Coquillat i Llofriu (1864-1924)
    El Pla Especial determina que cal conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici d'habitatges, construït entre mitgeres i estructurat en alçat en planta baixa, dos pisos i terrat pla transitable. Disposa de dues façanes fent cantonera i de diversos elements que caracteritzen la construcció. D'una banda, la balconada del primer pis que s'estén per la superfície de les dues façanes, és a dir, fa cantonera; d'altra, les característiques finestres de la segona planta, amb una llinda d'arc de mig punt, disposades al llarg de les dues façanes i entre una ampla faixa d'esgrafiats representat motius florals i geomètrics. Corona les dues façanes una cornisa contínua motllurada, damunt la qual s'estructura la barana del terrat, que és d'obra. El revestiment de la façana consta d'un arrebossat amb incisions horitzontals formant faixes, excepte l'ampla faixa d'esgrafiats situada just sota la cornisa, amb temes florals molt propis del llenguatge noucentista i que van ser projectats per l'arquitecte i pintor Josep Mª Miralles. A la planta baixa, les faixes s'estenen sobre les obertures formant un aparell col·locat a saltacavall.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. La finca està catalogada com una construcció de tipus B. El projecte arquitectònic original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges.

L'autor de l'edifici, l'arquitecte Marcel·lí Coquillat i Llofriu (Elx, 1864- Busot, 1924), va obtenir el títol a Barcelona, l'any 1892 i va exercir com a arquitecte municipal de Sant Just Desvern. A Barcelona són conegudes les seves obres del Passeig de Gràcia, Ronda Universitat i c/ Pelai.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)