Casa Oliveras i Romeu Vilafranca del Penedès

Alt Penedès
Carrer del General Prim, 2

Coordenades:

41.34574
1.69745
391027
4577957
08305-56
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
Noucentisme
XX
1925
Santiago Güell i Grau
Bo
Inexistent
Si:IPA 4985
Fàcil
Productiu
Privada
Ref. cad.: 13313CF9718S
Jordi Montlló Bolart

Edifici que fa cantonada amb el carrer de la Cort, número 34, per on hi ha actualment l'entrada. És de planta quadrangular i consta de planta baixa, dos pisos i terrat, amb torratxa.
La planta baixa ha estat modificada, folrant el parament original amb plaques de marbre i col·locant un rètol de l'entitat bancària corresponent, de costat a costat. La façana del carrer de la Cort té una composició asimètrica. A la primera planta, destaca un balcó corregut amb dues obertures d'arc campanell, barana de ferro i porticons de llibret. Al seu costat hi ha un balcó d'obertura única de les mateixes característiques. A la segona planta, hi trobem tres balcons d'obertura única.
A la façana del carrer General Prim, hi destaca una tribuna amb vidriera, en el primer pis. A la seva esquerra, hi ha un balcó d'obertura única i arc campanell i barana de ferro. A la seva dreta, hi ha dos balcons de les mateixes característiques. A la segona planta, hi ha quatre obertures: tres balcons seguint els mateixos eixos i una balconada, a l'eix de la tribuna, formant una mica de terrasseta. Tots els balcons estan suportats per carteles.
A l'escaire dels carrers hi ha unes bandes de plaques rectangulars de pedra verticalment de dalt a baix, que emmarquen la cantonada de l'edifici.

ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.
ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan i altres (1986). Pla especial i catàleg del patrimoni històric, artístic i ambiental de Vilafranca del Penedès. Inèdit.