Casa Nova de l'Escobet
Montclar

Serrat de la Casanova
    Entre la Rasa de la Pineda i el torrent de les
    Sitges.

María del Agua Cortés Elía

Antiga casa rural enrunada de la qual se'n conserva només el tancament del perímetre fins a nivell de planta baixa, així com les restes del tancament d'un cobert annex. El primer amb paredat comú i carreus de mida gran ben escairats a la cantonada i el segon amb paredat comú i maó massís a les cantonades.
    Actualment una part de l'antiga casa s'aprofita com a estable i s'ha cobert amb una coberta metàl·lica.

Podria ser la casa que surt al llistat del registre de "Casas de campo y aforados de guerra" de 1856: Casa Nova, Pedro Costa, tot i que ens inclinem a pensar que no es tracta d'aquesta casa, sinó de a Casanova del Pujol. L'estructura ens mostra un edifici que podria haver estat edificat al segle XIX.

"Registro de las casas de campo de cada distrito y de los aforados de guerra". 1856. Document original. ACB.